Søren Peter Petersen
(-Før 1870)
Else Larsen
(Ca. 1832-)
Jens Karsten Petersen
(1860-)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
Kirstine Kathrine Jakobsen

Jens Karsten Petersen 457

  • Født: 29-8-1860, Tolne Sogn, Horn Herred, Hjørring Amt 457
  • Døbt: 25-11-1860, Tolne Sogn, Horn Herred, Hjørring Amt 457
  • Ægteskab: Kirstine Kathrine Jakobsen

punkttegn   Et andet navn for Jens var Jens Charstens Petersen.

Billede

punkttegn  Begivenheder i hans liv:

• Ejendom: Biografteateret. 458 Biografen blev indrettet sommeren 1908 af Karsten Petersen og lå på parkeringspladsen over for posthuset, der hvor Brugsen i dag har vareindlevering .
Bygningen er tegnet af Arkitekt Aggersborg, Aarhus og opført af lokale håndværkere: Murermester Vald. Christensen, Tømrermester R. Chr Nielsen, Malermester Chr. Petersen, Glarmester V. Berg og Blikkenslager D. Hald.
Bygningen var 30 alen lang og 11 alen bred . Ca. (19 meter lang og 7 meter bred).
Skagens første biograf blev som nævnt opført i den nordlige del af Højskolehjems have tæt ved Jernbanepladsen. Højskolehjemmet kom senere til at hede Karstens Hotel.
På gavlen ses det flotte skilt for Skagen Biograftheater som ses længst til højre langs banen.
Skiltet findes stadig på Thorkel Skarpæ's Gaard, Sct. Laurentii vej 63. hvor Biografen sidst havde til huse - Idag Jensens Bøfhus som bruger det gamle skilt til deres logo.
I 1922 flyttede Karsten Petersen Biografteatret til en ny og tidssvarende bygning. Skagen ny Biograftheater, opførtes som en tilbygning på sydsiden af >Thorkel Skarpæ's Gaard<.
Bygningen er tegnet af Arkitekt Julius Berg og alt arbejde blev udført af byens egne håndværkere: Murerarbejdet af Chr. Knudsen, Snedkerarbejdet af Alfred Hansen, Malerarbejdet af Hall og Nielsen og de elektriske installationer af Niels Petersen..

Indvielsen fandt sted ved en eftermiddagsforestilling kl 4 til hvilken der var udsendt indbydelser til Byraadet og til bestyrelserne for en del af byens mere kendte foreninger.
Efter festforestillingen der bød på Gunnar Tolnæs film: "Kan danske øjne lyve?" lød der klapsalver fra den forsamlede menneskeskare.

• Ejendom: Karstens Hotel. 458 Faktisk går historien omkring Karstens Hotel over et andet hotel eller pensionat, som nok er en bedre betegnelse. Skagens Højskolehjem var det oprindelige, og det lå samme sted, som hotellet. Det var også samme mand, der drev dem begge, først hjemmet i den mere ydmyge ende af spektret, indtil han fik mere Mod på tanden og startede egentlig hoteldrift. Skagens første biograf havde i øvrigt til huse i Karstens Hotel. Den blev indrettet i 1909. Karstens Hotel blev drevet som hotel næsten til det sidste. Hvornår biledet her er fra, er ikke til at sige med bestemthed. Men Højskolehjemmet er fra omkring århundredeskiftet, idet første ombygning skete i 1906


Billede

Jens blev gift med Kirstine Kathrine Jakobsen, datter af Jacob Christian Larsen og Kirstine Marie Andersdatter. (Kirstine Kathrine Jakobsen blev født den 28-9-1854 i Sct. Hans Sogn, Vennebjerg Herred, Hjørring Amt 459 og døbt den 19-11-1854 i Sct. Hans Sogn, Vennebjerg Herred, Hjørring Amt 459.)




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 18-7-2009 med Legacy 7.0 fra Millennia